Testünk és a víz


A VÍZ ÉLETÜNKBEN BETÖLTÖTT SZEREPÉRŐL, RÖVIDEN.

Az emberek már ősidők óta tisztelték, sőt gyakran imádták a vizet, mint az élethez nélkülözhetetlen alapvető folyadékot, mely a fogantatástól, a születésen és fejlődésen túl, a betegségek gyógyításáig végigkísér mindenkit. "A természet univerzális oldószereként" elsődleges feladata, a sejtszintű tápanyag szállítása a szervekhez, és onnan a méreganyag hatékony eltávolítása.

Az újszülött testének víztartalma 70%, felnőtt korban ez 60%-ra csökken, míg idős korban már csak 50% lesz. Agyunkban ez az arány magasabb, 85%. Kevés víz fogyasztása esetén az agy öregedése gyors ütemben zajlik, egy 2011-es tanulmány kimutatta, hogy a kiszáradás valójában agyzsugorodást is okozhat. Optimális működéséhez elengedhetetlen, hogy minden nap elegendő mennyiségű tiszta vizet fogyasszunk, hiszen a különféle ingerek és idegek milliói által több mint 100 millió bit információ halad át agyunkon. Ennek a teljesítménynek a leadásához szükség van "üzemanyagra", ami maga a víz. Ezért alacsony vízbevitel esetén, szervezetünk az agyunk javára ezt a hiányzó mennyiséget a testünk más szerveitől veszi el, aminek következménye különféle problémák és betegségek kialakulása lehet. 

AZ IONIZÁLT LÚGOS VÍZRŐL.

A kedvezőtlen folyamatok elkerülése, és egészségünk megőrzése érdekében egyrészt javasolt nagyobb arányban zöldséget fogyasztani, másrészt lúgos kémhatású folyadékot inni, amely kompenzálja a savasító folyamatokat. A lúgosság fenntartása a testben azért fontos, mert szervezetünk alapvetően enyhén lúgos, és ebben a környezetben működnek a biokémiai folyamatok optimálisan. Ezt a lúgosságot szervezetünk különféle puffer megoldásokkal fenntartja, zsírszöveteket képez, az érfalakon lerakódással védekezik, illetve végső esetben képes a csontokból és a fogakból a kalciumot kivonni.Az ionizált alkáli (lúgos) víz legfontosabb tulajdonsága, hogy szervezetünket a fokozott hidratáló képessége miatt "átmossa", és a szabadgyökök megkötésében is fontos szerepe van.

Néhány információ a termékeink szervezetünkre gyakorolt hatásairól:

  • A magasabb negatív ionoknak köszönhetően, fokozódik a szabadgyök megkötő képessége, és az antioxidáns hatása, segít a sejtmutációk megelőzésében, és csökkentik az öregedés okozta tüneteket.
  • A víznek, mint oldószernek aktiválódik és erősödik a kötőképessége, így a magnetizált víz a szervezet összes anyagcsere-folyamatát kedvezően befolyásolja, gyorsabban és kisebb energiafelhasználással kerül a sejtekbe, ezzel a szervezet működését belülről támogatja, és negatív töltöttsége miatt, az öregedési folyamatot is le tudja lassítani.
  • Intenzívebb fogyasztása méregtelenít, azaz eltávolítja a raktározott savas szennyeződéseket és mérgeket ezért súlycsökkentést is előidézhet, a bőrünket puhává és selymessé teszi, valamint nyugtató hatású, elősegíti az egészséges alvást.
  • A vízben lévő ásványi anyagok (pl. kalcium, nátrium, kálium, magnézium stb.) ionizált állapotba kerülnek és így nagyobb hányadban és könnyebben szívódnak fel.
  • A kezeletlen víznél hatszor hatékonyabban hidratálja a szervezetet.
  • Az alacsonyabb ORP szintnek köszönhetően javítja a vérkeringést, immunerősítő, segít a mentális éberség fenntartásában és segít a cukorbetegek, valamint a magas vérkoleszterin szinttel rendelkezők életminőségében.
  • Javulás jelentkezik az alacsony és magas vérnyomás esetén is, valamint az allergiás megbetegedésekben, asztmában, csalánkiütésekben, szénanáthában és atópiás dermatitiszben,
  • Az ionizált víz nemcsak hogy lúgos, hanem a kezeletlen víz oxigén tartalmának többszörösével rendelkezik, és oxigén megkötő képessége is olyan magas, mintha magaslati - 2000 méter feletti - "edzéseken" vettünk volna részt.

Termékeink nem mindenkire, és főleg nem egyformán hatnak. Azonban a fentieken kívül további, a későbbiekben részletesebben leírt/idézett "képességekkel" rendelkeznek, melyeket fokozunk különféle kristály és biokerámia segítségével történő rezgésbemásolással, "okosítással".

A hidratáltságról

"A megfelelő hidratáltság azért nélkülözhetetlen, mert a legfontosabb élettani folyamatok vizes közegben mennek végbe. Többek között a szervezetben lévő víz teszi lehetővé a vérkeringést, befolyásolja a vér összetételét, biztosítja a megfelelő vérnyomást, részt vesz az emésztési és felszívódási folyamatban, valamint a salakanyagok kiválasztásában. Ezen kívül segíti a testhőmérséklet szabályozását, és az egészséges sav-bázis egyensúly megtartását. Oldószerként is szerepet játszik testünkben, vivőanyag és hőtároló folyadék."

"A szervezet víztartalma viszonylag állandó, de folyamatosan cserélődik. A napi átlagos vízveszteség 2-2,5 liter. Egészséges ember szervezetében a vízveszteség és a vízfelvétel egyensúlyban van. A szervezet vízháztartását összetett ideg- és hormonális folyamatok szabályozzák. A vízfelvétel alapvető ingere a szomjúságérzet. Ha a vízháztartás egyensúlya megbillen, csökken a vízfelvétel, vagy a szervezet több folyadékot veszít, mint amennyit felvesz, akkor kiszáradás veszélye fenyeget."

"A dehidratáció jellemző tünetei lehetnek a száraz nyelv és nyálkahártyák, aláárkolt szemek, hűvös végtagok, sápadt bőr és csökkent vizeletmennyiség. Ha ez az állapot tartósan fennáll, gyorsulnak az öregedési folyamatok, lerakódnak a szervezetben a salakanyagok, és vesekő is kialakulhat, besűrűsödhet a vér, aminek következtében testünk egyes részei oxigénhiányos állapotba kerülhetnek. FONTOS TUDNI! A folyadék utánpótlása legyen folyamatos, különösen a nyári nagy meleg idején, és akkor is szükséges inni, amikor a szomjúság nem érzékelhető. A szomjazás már akkor jelentkezik, amikor a test víztartalma jelentősen csökken, és a funkcionális állapot romlása ilyenkor nagyon könnyen bekövetkezik. Már akár 2 százalékos folyadékvesztés is zavarokat okozhat a szervezetben, csökken a fizikai és szellemi teljesítőképesség, fejfájás és koncentrációzavar léphet fel. Ha pedig testtömegünk folyadéktartalmának 5 százalékát elveszítjük, akkor munkaképességünk 30 százalékkal is csökkenhet, 10 százalék folyadékveszteség már zavarodott állapothoz vezet, sérülhetnek az agyi erek, bevérzések, bénulások és izomgörcsök keletkezhetnek. A test 20 százalékos folyadékvesztése esetén leállhatnak a vesék, és a keringés, ami halálhoz vezet." 

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11199/viz-es-vizfogyasztas

Az elsavasodásról

Az emberi test enyhén lúgos kémhatású vizet tartalmaz (pH 7.35 - 7.45 átlagosan). A pH érték röviden annyit jelent, hogy a hidrogén ionok milyen koncentrációban vannak jelen a testvízben. Az 1-től 10-ig meghatározott skála alapján a 7-es pH érték jelenti a semleges tulajdonságot, a pozitív ionok tekintetében. A 7 alatti érték esetén a pozitív ionok koncentrációja magasabb, ezt nevezzük savas tulajdonságnak. A 7-nél nagyobb értékkel rendelkező pH érték esetén viszont a negatív ionok koncentrációja dominál, ezt pedig lúgos kémhatásúnak nevezzük. Egyre több tudományos kutatási eredmény gyűlik össze, hogy a betegségek hátterében a szervezet elsavasodása áll. Az eredményeket számos orvos és természetgyógyász is elismeri. A túl sok hús és cukor fogyasztása a testben található víz pH értékét savas irányba mozdítja el, amely kedvezőtlen folyamatokat indít el a szervezetben.

Az elsavasodás egyes fázisai:
1.  fázis     Valamilyen fizikai vagy mentális zavar hatására testünk belső környezetének sav-bázis egyensúlya felborul, pH-értéke lecsökken.
2.   fázis     A lecsökkent belső pH érték hatására a sejtek szerkezete megbomlik, beteggé válnak.
3. fázis  A sejtek baktériumokká, gombákká alakulnak át, illetve életteret biztosítanak az esetlegesen kívülről bekerülő mikroorganizmusoknak.
4.  fázis   A baktériumok, gombák, robbanás szerűén szaporodásnak indulnak a szervezetben. Felélik, felemésztik a tápanyagokat, felélik, megerjesztik a cukrainkat, zsírjainkat, fehérjéinket, anyagcsere termékeikkel tovább szennyezve, savasítva minket. Egyre inkább tönkretéve sejtjeinket, majd az egész testünket. Megbetegítve és élve elrohasztva bennünket.


A savasodás szervezetünkre gyakorolt hatása:

A túlzottan savas környezet élettani stressz a szervezet számára. Ilyenkor felborul a normál működés, növekszik a csontok kalcium vesztesége, növekszik a cortizol szint, növekszik az izomveszteség, károsodnak a bélfalak, a sejtek elhalnak. Gyulladásos folyamatok alakulnak ki, csökken az immunvédekezés, felgyorsul az öregedés, és rákos folyamatok indulhatnak el. Az elfogyasztott ételek, felszívódásuk után, vérünk pH értékét savas vagy lúgos irányba tolják el. Ha több savképző ételt fogyasztunk, akkor a szervezet kémhatása is savasodásnak indul.

A vér pontos pH értéke 7,365. Ezt a vér mindenáron fenntartja.


Ha túl savasan, egyoldalúan és tápanyagokban szegényesen táplálkozunk:

1. > Akkor a vér a szövetekből, csontokból, izmokból vonja ki, rabolja el az ásványi anyagokat, így alakulhatnak ki az ásványianyag-hiány okozta betegségek (pl.: fogszuvasodás, ínysorvadás, csontritkulás, érelmeszesedés, visszeresedés, porckorongpanaszok, lágyéksérv, hajhullás, kopaszodás, ráncok),

2. > Akkor a szervezet megpróbálja eltávolítani a túl sok savat a vesén, a beleken és a bőrön keresztül, így kialakulhatnak a kiválasztás okozta betegségek (pl.: akne, lábizzadás, foglepedék, gennyes mandulák, ekcéma, furunkulus (kelés), karbunkulus (kelevény), neurodermatitis, allergiák, pikkelysömör, nyílt lábszárfekély, bőrviszketés, aranyeres csomók) amikor a szervezet elért egy olyan fokra, hogy képtelen eltávolítani, kiüríteni a savakat, akkor pedig elraktározza, megpróbálja a keringési rendszertől minél távolabb tudni, és kevésbé veszélyes helyeken raktározni őket. Így zsírszövetek hoz létre, és ott tárolja, (ez lehet az erek falán is) vagy átalakítja a híg erősen maró savakat kövekké, kristályokká, hogy ne marják szét a sejteket, szöveteket, szerveket. Így jelennek meg a lerakódás okozta betegségek (pl.: érelmeszesedés, epekő, vesekő, hólyagkő, reuma, köszvény, artrózis, szélütés, öregségi foltok, fogkő, lipóma (zsírdaganat), fibróma (kötőszöveti daganat).

3. >  A túlsavasodás egyenes következménye lehet például a szívinfarktus, a reuma, a köszvény, a vesebetegségek, a szélütés, bőrbetegségek, a cukorbetegség, a gyomor- és bélbetegségek, csontritkulás, valamint a legtöbb rákos megbetegedés. A cellulitisznek vagy közismert nevén narancsbőrnek is az egyik kiváltó tényezője a túlsavasodás.

De a magas vérnyomás kialakulása is az elsavasodásnak köszönhető: Az elsalakosodás túl "sűrűvé", savassá teszi a sejteket és sejtnedveket. Megindul a salaklerakódás a kéz- és a lábujjakban, zsír lerakódás az erek falán, hogy ne marják szét azt az erős savak. A vörösvértestek megmerevednek, nehezen jutnak át hajszálereken. A vérkeringés rosszabbodik, a vérnyomás megemelkedik.

https://viztisztitobolt.hu/ionizalt_lugosviz.php?osCsid=0l2fu44eafkek2o4vmui31qep5     

A lúgosított > ionizált vízről, és annak hatásairól

Japánban az Egészségügyi és Jóléti Minisztérium már 1965-ben bejelentette, hogy az ionizált víz fogyasztása hatékony az anyagcsere belső flórájának a helyreállításához. Amerikai, japán forrásokból lefordított pár klinikai tapasztalat az ionizált vízről.

Dr. Robert Atkins, az "Atkins diéta" szerzője:

"A legtöbb ember testében a sejtfolyadékok túl savasak. Ez számos problémát okozhat. Megakadályozza a testet a mérgek semlegesítésében, és kiteszi a sejtpusztító szabadgyök-oxidációnak, mely rákhoz és más betegségekhez vezethet"

Dr. William Kelly, College of Metabolic Medicine, a "Rák gyógyítása" szerzője:

"A víz-ionizátorral előállított lúgos kémhatású víz a gyógyítási tevékenység legfontosabb vívmánya, mióta Sir Alexander Fleming felfedezte a penicillint."

Dr. Leonard Horowitz, az "Aids és Ebola" szerzője:

"Nemzetközi összehasonlítás igazolja, hogy az olyan populációk, melyek körében elenyésző, vagy nincs a rák vagy hasonló megbetegedés, magasabb pH-jú azaz lúgos kémhatású vizet isznak. Miután minden potenciális rizkófaktort figyelembe vettünk és megvizsgáltunk, nyilvánvalóvá vált, hogy 9-10 közötti pH-jú vizet isznak."

Dr. Mu Shik Jhon, aki széles körű kutatásokat folytatott a hexagonális vízről, és kedvező hatásairól:

"A Hexagonális (hatos molekulaszerkezetű), ionizált lúgos víz könnyen hatol be a test sejtstruktúrájába, ezzel segíti a tápanyag-felszívódást és a méregtelenítést."

Dr. Theodore Baroody a Lúgosíts vagy meghalsz szerzője:

"Már legalább 5000 gallont használtam fel ebből a vízből az elképzelhető legkülönfélébb esetekben. Hiszek benne, hogy az előnyös struktúrájú lúgos víz mindenkinek hasznára válik."

Dr. Sherry Rogers:

"A lúgos víz kisöpri a szervezetből a savas salakanyagokat. Az esetek százaiban adott tanácsaim alapos kiértékelése után elmondhatom, hogy a savas méreganyagok a felelősek első sorban a degeneratív betegségekért."

Dr. Susan Lark:

Egyetemi tanár, és a Siker kémiája, című könyv szerzője:

"Naponta 4-6 pohár lúgos kémhatású ionizált víz segít a savasság semlegesítésében, és fokozatosan helyreállítja a tápanyag-felhalmozó képességet. Az olyan túlsavas állapotok, mint megfázás, influenza, hörög hurut esetén szintén tanácsos a lúgos víz fogyasztása. A lúgos víz olyan antioxidánsként működik, mint a C, E vitamin és a Béta-karotin, mivel nagy számban szállít szabad elektronokat. Segíti a testet a szívbetegségek, stroke, immunbetegségek és más gyakori betegségek leküzdésében."

Dr. Ingfreid Hobert MD:

"Nincs szükség drága gyógyszerekre, és azok számos negatív mellékhatására a szervezet egészségének visszaszerzéséhez... A lúgos kémhatású víz mélyre ható hosszú távú hatású, mivel lúgosítja a testet és hatásos antioxidáns."

Dr. Robert O. Young, PhD könyvében, a pH-csodában ezt így magyarázza:

"Azok, akik ismét tiszta szemmel akarnak és hajlandóak látni, meg lesznek ajándékozva a tartós egészség titkával. Testünk belső környezetének megváltoztatásával meg tudjuk gyógyítani magunkat. A potenciálisan ártalmas behatolók így nem találnak táptalajra, és ártalmatlanokká válnak."

Dr. Hidemitsu Hayashi a Vízkutató Intézet igazgatója, Tokyo:

Megállapítása szerint, a helytelen táplálkozás, mint a sok hús, krumpli, sültek, üdítőitalok és cukor fogyasztása a savas sók felgyülemléséhez vezet. Ezek a lerakódások, mivel a véráramtól távol kell tárolni őket, gyakran évtizedekig a testben maradnak. Javasolja az ionizált lúgos víz fogyasztását, melynek köszönhetően ezek a sók lassan, finoman kimosódnak a szervezetből.

Az Ember és a Környezete Egészségben és Betegségben" 8-dik éves Nemzetközi Szimpóziumán 1990 február 24-én a Grand Kempinski Hotel, - Dallas, Texas, USA - elhangzott előadásokból részletek:

Dr. H. Hayashi, M.D. és Dr. M Kawamura, M.D.,

A lúgos ionizált víz klinikánkon történt bevezetése óta (1985) a következő érdekes klinikai tapasztalataink voltak. A lúgos ionizált vizet ivásra, és az ételek készítésére használtunk a bent fekvő betegeinknél.

A következőket vettük észre:

- A vércukor szintjének csökkenése a cukorbetegeknél.

- A perifériás vérkeringés növekedése üszkösödéseknél.

- Húgysavszint csökkenése köszvényben szenvedő betegeknél.

- Javulások a májfunkció vizsgálatokban máj rendellenességeknél.

- Javulások a nyombélfekély és annak visszatérésében.

- Javulások a magas és az alacsony vérnyomásban.

- Javulások az allergiás megbetegedésekben, asztmában, csalánkiütésekben, szénanáthában és atópiás dermatitiszben.

- Javulások tartós hasmenésnél gyomor-resectió után.

- Serum bilirubin szint javulása újszülötteknél.

Rendszeresen figyeltük a változásokat a betegek székleteiben, székleteik színének változását a feketés-barnától a világos sárgás-barnáig, a székletük szaga majdnem elhanyagolható. Azoknak a betegeknek a száma, akik székrekedésben szenvednek jelentősen csökkent. A széklet változásának leletei azt sugallják, hogy a lúgos ionizált víz csökkenteni tudja a rothasztó vagy pathogenetikus anyagcseretermék előállítását. A lúgos ionizált vizet előállító készülékeket 1985 májusában szerelték be a klinikánkon. Az elmúlt 15 év klinikai tapasztalata alapján elmondható, hogy az elektrolízissel csökkentett klaszterméretű ionizált vízivási és főzési célra való bevezetése betegeink számára a klinikánkon a napi orvosi tevékenység előfeltétele kellene, hogy legyen. Semmilyen betegek számára készült étrendi/diétás recept nem lehet tudományos, ha a víz tulajdonságát nem veszik figyelembe.

MÉRGEK SEMLEGESÍTÉSE

Prof. Kuwata Keijiroo, Doctor of Medicine

"Véleményem szerint az antioxidáns ionizált víz csodája, hogy nem gyógyszer mégis semlegesíti a mérgeket. A különbség az, hogy a gyógyszert csak minden egyes egyedi esethez lehet csak alkalmazni, ugyanakkor az antioxidáns ionizált vizet általánosságban lehet fogyasztani, és a semlegesítő hatása nagyon is meglepő. Most, röviden, engedjék meg, hogy ismertessek egy szívbetegség esetét, és azt, hogyan lett meggyógyítva. A beteg, 35 éves férfi, szív- és érbetetegségben szenvedett. Öt éve a betegsége súlyosbodott. A Setagays kormányzati kórházban kezelték. Az alatt az 5 év alatt a kórházban 5-6-szor feküdt be. Olyan csúcstechnológia vizsgálatokat végeztek rajta, mint angiogram VINYL injektálásával a véren keresztül a szívbe. Sok jó doktorral konzultált és kezelték, később egy nagyobb sebészeti műtéten is átesett. A kórházból való elbocsátása után, otthagyta a munkahelyét is, hogy felépüljön. Azonban, minden egyes esetnél, amikor a betegsége rosszabbodott, a szívroham egyre súlyosabb volt. Múlt év augusztusában a rokonai kétségbe voltak esve és azt hitték, hogy nem fog már sokáig élni. Ebben az időszakban történt, hogy az áldozat egyik rokona véletlenül ráakadt egy ionizált lúgos, antioxidáns vizet készítő készülékre. Betegsége nagyon jól reagált rá, és most a teljes gyógyulás felé vezető úton van."

EKCÉMA

Prof. Tamura Tatsuji, Keifuku Rehabilitációs Központ

"Az ekcémát számtalan formában írták már le a bőrelváltozásoknál, de ezeknek nagyon sok a közös vonása. Az ekcéma pontos oka, okai nem teljesen tisztázottak. Sok esetben külső irritáló szereknek tudhatók be. Engedjék meg, hogy bemutassak Önöknek egy beteget, aki antioxidáns, ionizált víz fogyasztása után bőrbetegségéből meggyógyult. Ez a beteg 10 éven keresztül szenvedett ekcémában és nem lehetett hatékonyan meggyógyítani speciális kezelés alatt sem. Ez a beteg, aki 70 éves, járművek pótalkatrészeit gyártó cég elnöke. A háború után az alsó végtagja akut ekcémában szenvedett, amely később krónikussá vált. Újra meg újra speciális bőrbetegségekkel foglalkozó kórházban kezelték. A bal végtag nagyon jól reagált a kezelésre, de nem így a jobb végtag. Szenvedett a viszketéstől, elvakarta és vérezni kezdett. Az utóbbi 10 év alatt nagyon sok orvos vizsgálta és kezelte. Amikor én először vizsgáltam meg, az alsó végtagja a bütykök körül vízhólyagos volt. Szérumnak köszönhetően gyöngyözni kezdett a hólyag. Azt tanácsoltam neki, hogy fogyasszon antioxidáns hatású ionizált vizet. Megvásárolt egy egységet és rendszeresen fogyasztotta és a fertőzött sebet savas vízzel tisztította. Két hetes kezelés után a hólyagok felszáradtak. Az ekcéma teljesen eltűnt és 11 hónap után sem jött vissza."

ALLERGIÁK

Prof. Kuninaka Hironaga, A Kuninaka kórház vezetője

"Mr. Yamada, a Rendőrségi Kutatóintézet vezetője súlyos allergiában szenvedett. Bőrgyógyász kezelte újra meg újra sikertelenül. Ezután kezdett el antioxidáns ionizált vizet fogyasztani. Az allergia nagyon jól reagált rá és nemsokára teljesen meggyógyult. Semmilyen visszaesés nem történt, jóllehet mindenféle táplálékot fogyasztott. Nagyon hálás volt és el volt ragadtatva a kezeléstől. Ami engem illet, nekem is komoly allergiám volt. Amióta antioxidáns ionizált vizet kezdtem el fogyasztani, az allergiám elmúlt. Azóta elkezdtem a kutatást antioxidáns víz hatékonyságáról. Felfedeztem, hogy a legtöbb allergiát a szervezet elsavasodása okozza és kapcsolat van az allergia és a túl sok cukor és hús fogyasztása között. Minden allergiás esetben a beteg antioxidáns ásványi értékei túl alacsonyak, melyek viszonzásképpen jelentősen csökkentik a szervezet ellenálló képességét. A szervezet túlérzékennyé válik és könnyen allergiás lesz. Az érzékenység stabilizálására kalcium oldatot injektálnak a vénába. Ezért nyilvánvaló, hogy az antioxidáns víz kalciumiont tartalmaz, amely csillapítja az allergiát. Az ionos kalcium nemcsak erősíti a szívet, a vizelést és a méreganyagok semlegesítését, de a savasságot is ellenőrzi. Erősíti az emésztőrendszert és a májfunkciót. Ezzel támogatja a természet gyógyító erejét és növeli az allergiával szembeni ellenállást. Számos esetben, amikor a betegség nem reagál a gyógyszerekre, úgy találták, hogy jól reagál az antioxidáns ionizált vízre."

EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁK

Prof. Kogure Keizou, A Juntendo kórház Kogure klinikája

"A gyomrot nagyon legyengítik mind a gyomorral kapcsolatos betegségek, mind a más általános megbetegedések. Ráadásul bármely idegi feszültség vagy izgalom gyakran okoz gyomorizgalmat, bizonytalansági tüneteket.

Az antioxidáns ionizált víz fontosságának a szerepe a gyomrunkban az, hogy semlegesíti a kiválasztást és megerősíti a működését. Általában az antioxidáns víz elfogyasztása után 1-3 perccel a gyomornedv 11 szeresére növekszik. Azok, akik gyomorsavhiány bántalomban szenvednek, vagy kevés a gyomornedvük az antioxidáns víz jelenléte stimulálni fogja a gyomorsejteket, hogy több gyomornedvet válasszanak ki. Ez válaszul erősíti az emésztést és az ásványok felszívódását. Másrészről azonban, akik gyomorsavtúltengésben (túl sok a gyomornedvük) szenvednek, azoknál az antioxidáns ionizált víz semlegesíti a túl sok gyomornedvet. Ezért nem képez fordított reakciót. Maeba Egyetem orvosa szerint a gyomornedv pH-ja az antioxidáns víz fogyasztásakor normális marad. Ez azt bizonyítja, hogy az antioxidáns víz képes semlegesíteni, ugyanakkor stimulálni a kiválasztást".

CUKORBETEGSÉG

Prof. Kuwata Keijiroo, Doctor of Medicine

"Amikor a Tűzoltó Biztosítók Egyesületénél szolgáltam sok cukorbeteget vizsgáltam. A gyógyszer melletti kezelésnél antioxidáns ionizált vízzel is elláttam. Egy hónapig tartó antioxidáns víz fogyasztása után, 15 cukorbeteget további kivizsgálásra és megfigyelésre a Tokyoi Egyetemre irányítottak. Kezdetben súlyosabb cukorbetegek kissé aggodalmasak voltak a betegséget illetően. Amikor antioxidáns ionizált vizet fogyasztottak már egy ideje a cukor a vérben és a vizeletben 300 mg/l arányról 2 mg/ -ra rendeződött. Volt időszak, amikor a beteg vérét naponta 5 -6-szor vizsgálták és normál értéken belülinek észlelték. Az eredmények azt mutatták, hogy még az étkezés után 11 órával is a vércukor és vizeletarány 100 mg/cd: 0 mg/cd volt. A cukor a vizeletből teljesen eltűnt." Megjegyzés: Ma több amerikai ember szenved diabetesben mint valaha, az új esetek évenként átlagosan majdnem elérik a 800.000-et. Az Egyesült Államokban a betegség fokozatosan emelkedik 1980 óta és 1998-ban 16 millió amerikait diagnosztizáltak cukorbetegséggel (10.3 millió diagnosztizált; 5.4 millió nem diagnosztizált). Diabetes a hetedik vezető halálok az Amerikai Egyesült Államokban, és több mint 193.000 ember halt meg ebben a betegségben és az ebből adódó komplikációban 1996-ban. .....A legnagyobb növekedés - 76 százalék - az emberek 30-as éveiben történt. U. S. Department of Health and Human Services, October 13, 2000 Fact Sheet

IONIZÁLT VÍZ HASZNÁLATA AZ ELSAVASODÁS KEZELÉSÉBEN

Prof. Hatori Tasutaroo, Az Akajiuiji vérközpont vezetője, Yokohama kórház, Faitama kerület

Az életszínvonalunk emelkedése miatt az étkezési szokásaink megváltoztak. Túl sok fehérjét, zsírt és cukrot fogyasztunk. A túl sok zsír és szénhidrát zsírkészletként van a szervezetünkben elraktározva. Manapság az amerikaiak az életvitelükben tékozlóbban bánnak a táplálékkal, mint a japánok. A túlzott bevitel következtében az elhízás jelentős probléma. Átlagosan öt férfiból egy és négy nőből egy elhízott. A táplálék "elégetésének" a foka nagymértékben a vitaminok és ásványok bevitelétől függ. Amikor túlzott fehérje, zsír és szénhidrát bevitel történik, a vitaminok és ásványok kívánalma nő. Azonban nem sok kutatást végeztek a vitaminok és ásványok fontosságára vonatkozóan. Napjainkban sok ember szenved elsavasodásban, amely diabeteshez, szívbetegséghez, rákhoz, máj- és vesebetegséghez vezet. Ha a táplálék, amit beviszünk, teljesen el tud égni, akkor nincsen zsírlerakódás. Nyilvánvaló, hogy nem lesz elsavasodási gond, és a továbbiakban nem lenne a kövérségnek semmilyen jele sem. Az antioxidáns ionizált víz igen gazdag ionos kalciumban. Az ionos kalcium segíti ezt a "elégetési" folyamatot. Az antioxidáns víz fogyasztása elegendő ásványt nyújt a szervezetünknek. Az eredmény az, hogy nem kell a diétára figyelnünk, azért hogy karcsúak maradjunk. Ennélfogva az antioxidáns víz megmentő azoknak, akik kövérségben és sok más felnőtt betegségben szenvednek, segítséget nyújtanak az egészség megőrzésében és növelésében.